Jump to content

Primi pasi in SA:MP


Tudor619
 Share

Recommended Posts

Acest ghid este destinat în special pentru jucătorii începători, care doresc să înveţe să joace SA-MP, pe serverul BuGGed,ro

1) Descărcare

Pentru a putea juca pe serverul BuGGed, trebuie să ai instalat: GTA San Andreas  si San Andreas Multiplayer (http://www.sa-mp.com/download.php)
Dacă întâmpinaţi probleme la rularea jocului, -> 
http://bugged.ro/for...bleme-cu-jocul/

2) Configurare

Odată ce jocul este instalat corespunzător, deschideţi SA-MP, şi apăsaţi pe butonul Add Server
În continuare, va apărea o fereastră în care trebuie să întroduceţi adresa serverului (samp.bugged.ro:7777)
Vă va apărea în lista de servere favorite "[0.3] buGGed.ro RPG". Puteţi să vă conectaţi la server apăsând butonul Connect:. Însă, inainte de a vă conecta, trebuie să vă alegeţi un nickname, pe care îl introduceţi in chenarul alb, langa care scrie Name:. Nickname-ul ales nu trebuie să fie unul indecent, jignitor, deoarece va rezulta banarea contului dumneavoastră. Deasemenea, înainte de a vă conecta la server, vă sugerez să citiţi şi să respectaţi Regulamentul BuGGed.ro (
http://bugged.ro/top...tul-serverului/)


3) Primii paşi pe server

După ce ai urmat toate instrucţiunile de mai sus, eşti pregătit să joci. Deoarece serverul BuGGed.ro nu are un nivel de dificultate destul de ridicat, îl recomand oricarui jucător care are bunul simt.
Acum te poţi conecta la server. Odată intrat, îţi va apărea un dialog în care va trebui să introduci o parolă pentru înregistrarea contului. Pentru a evita eventuale spargeri ale contului, alegeţi o parolă cât mai complicată. După înregistrare, introduceţi din nou parola aleasă pentru a vă loga. Vă vor fi cerute câteva date(vârstă,email,etc), după care urmează un scurt tutorial, pe care îl recomand să îl citiţi. După terminarea tutorialului, veţi putea incepe să jucaţi. Care sunt obiectivele? Pe serverul RPG, va trebui să dobândeşti un nivel cât mai mare, să faci bani, îţi faci noi prieteni, aplici pentru diverse facţiuni(
http://bugged.ro/forum/9-factions/).
Primul pas pe care ţi-l sugerez să-l faci, este să îţi iei permisul de conducere. Acesta se poate lua de la DMV (/where -> DMV). Vei avea nevoie de el pentru a te putea deplasa pe viitor cu maşina.
După obţinerea permisului de conducere, va trebui să obţii o slujbă, pentru a putea face nişte bani. Pentru a face primii tăi bani, îţi recomand job-ul Trucker. Deşi nu sună foarte profitabil, acest job este cel mai bine plătit. Pentru a te angaja ca Trucker, foloseşte comanda [/service taxi] şi cere-i şoferului să te ducă la locaţia job-ului respectiv.
Pentru a vedea toate comenzile disponibile pe server, foloseşte comanda [/help].


4) Level

Poţi achiziţiona un level doar atunci când ai suficiente RP-uri(RespectPoint) şi o anumită sumă de bani.
Pentru a putea vedea câte RP-uri ai, foloseşte comanda [/stats]. Tot aici, va apărea si suma de bani de care ai nevoie (NextLevel: X $)
La fiecare oră fixă, dacă eşti online, vei primi +1 RP şi o sumă de bani. Când ai adunat suficient RP şi suficienţi bani, foloseşte comanda [/buylevel] pentru a trece la nivelul următor.
Pentru ce îţi trebuie level? Pe lângă faptul că levelul reflectă vechimea ta pe server, vei avea nevoie de un level cât mai mare pentru a te putea alătura facţiunilor.5) Dezvoltare

Acum cunoşti bazele acestui 

joc şi ar trebui să te poţi descurca în continuare.
Nu uita să explorezi, întreabă adminii (/report), întreabă jucătorii, doar aşa poţi dobândi experienţă.
Nu vă voi explica chiar tot, deoarece ar fi prea multe de spus, însă sper că acest ghid vă va fi de folos.
Vă urez succes, nu uitaţi să respectaţi regulamentul şi să aduceţi cât mai mulţi prieteni pe server.

Sper ca vam putut fi de folos

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.